Mens vi venter på at vi kan begynne med vanlig speiding igjen er det ingen grunn til å pakke vekk speiderskjerf og skjorte! Vi kan speide på nett og hver for oss! Her kommer første oppdrag som jeg håper mange av dere vil gjøre i løpet av uken. Så finn frem speiderskjerfet, kamera og sunt turvett, og bli med ut i skogen i ditt nærområde. Oppdraget ligger i video, eller i beskrivelsen under. Lykke til! Speidere, vær beredt!

Hva finnes av kule eller morsomme ting i skogen der du bor?

Oppdraget går ut på å ta bilde av noe spesielt som finnes i naturen i ditt nærmiljø. Det kan være i nærmeste park, skogholdt, veigrøft, på fjellet, i hagen eller et annet sted du har i nærområdet ditt som er ute. Jeg kaller dette for «hemmelige skatter» i nærheten av der du bor. Dette kan være:

  • Noe fint, f. eks et fint sted i skogen
  • Noe stygt, f. eks en rotten stubbe
  • Noe rart eller merkelig, f.eks et gammelt, krokete tre
  • Noe kult, som det beste klatretreet du vet om
  • Noe spesielt, som bare finnes der du bor
  • Eller et sted du liker godt å være

Kort og godt, finn noe du har lyst til å vise oss i nærområdet ditt, bare fantasien setter grenser. Merk bildet med #hemmeligskattinaturen på instagram, og/eller send bildet på epost til meg på linease14@gmail.com. (Gi meg et ord om du ikke vil at bildet skal publiseres på gruppen sine sider). Husk å hold avstand til andre mens du er ute på tur, og kle deg godt, så du ikke blir syk!

Her er en video der jeg viser eksempler på hva jeg har funnet av hemmelige skatter i skogen bak huset mitt:

Og her er bilde av skogstrollet!