Denne turen skulle bli den mest krevende vi har gjort så langt. Turen gikk fra Stalheim til Grindafletene og videre til Mjøfjell.

Det var lagt inn overnatting på hytte første natten og to netter i telt.

Den første delen av turen gikk greit, men når vi kom opp i høyden hadde det lagt seg snø som gjorde ferden videre veldig krevende. Det var veldig godt å se hytten i det fjerne og vite at første etappe snart var over

Grindafleten

Det ble mye Dicaprio spagetti den kvelden. Neste morgen gikk turen videre i et snødekket landskap. Temperaturen lå rundt 0 med nedbør i luften. Vi slo opp teltene på et egnet sted og laget oss mat før vi gikk til ro for kvelden.

Matlagingen laget en del damp i teltet, men i soveposen er det godt og varmt

Morgenen etter bød på noen flotte solstråler før skydekket malte himmelen grå igjen

Vi bestemte oss for å droppe siste overnatting da noen av oss hadde kun vått tøy. Det ble en lang og slitsom marsj mot Mjølfjell. Etter hvert som vi kom lavere ned i terrenget forsvant heldigvis snøen og det ble lettere å gå

Vel fremme laget vi hjemmelaget pizza og skoleboller. Vi brukte en dag på å slappe av på hytten før vi satte kursen hjemover. Vi var enig om at det var en flott opplevelse, men at vi nok hadde vært i overkant ambisiøs. Vi hadde 1500 høydemeter og tilbakela 43 km i terrenget. Disse speiderne kan uten tvil utropes til de tøffeste.