Vi er speidere, også når vi er på gruppen sin server på Minecraft. Derfor forventer vi at dere alle oppfører dere som gode speidere når dere spiller med oss. Vi ønsker at vår server skal være en trygg og god plass for alle speidere, både små og store. For at alle skal synes det er hyggelig å spille her, forventer vi at dere følger speiderloven:

1. En speider er åpen for Gud:

– Vi bruker ikke stygt språk, og viser respekt for kirkebygg

2. En speider er en god venn:

– Vi snakker fint til hverandre, og hjelper hverandre i spillet. 

3. En speider kjenner og tar vare på naturen:

–       Vi lar andre sine bygg, «hager», eller gårdsbruk være i fred, vi plager ikke andre sine dyr. Vi ødelegger ikke patruljeområdet, verken vårt eget eller andres, og tar vare på dyrene vi har der. Vi dreper ikke dyrene rundt oss uten grunn. Det er lov å hogge ned trær eller grave i bakken, men ikke raser områder uten grunn. Når du forlater et sted, pass på at det ser noenlunde fint ut når neste spiller kommer til stedet. Vi holder avstand til det andre har bygget, når vi bygger eller graver, slik at vi ikke ødelegger området rundt det de har bygget.

4. En speider er til å stole på:

– Vi tar ikke andre sine ting, og hjelper dem å finne tilbake tingene sine, om de har mistet dem. Når vi jobber på patruljeområdene, holder vi oss til vårt eget patruljeområde, og er der kun når vi har satt opp tid for patruljemøter.

5. En speider er nøysom:

 – Vi klarer oss med lite utstyr og få ressurser, og gjør det beste ut av det vi har.

6. En speider arbeider for fred:

– Så nei! Vi går ikke rundt og dreper andre, heller ikke på Nordås Steinsvik sin Minecraftserver. Vil man ha en kamp, så avtaler man det seg imellom, og er sikker på at begge parter er med på leken, så ingen føler seg angrepet uten at de selv vil det.

7. En speider tar ansvar og viser vei:

–       På Nordås Steinsvik sin Minecraft Server er det både voksne og barn i forskjellige aldre. Vi har alle et ansvar for at Minecraft er et hyggelig sted å være for alle, både små og store. Vi er forbilder for de andre som er der, og gjør vårt for at alle skal føle seg velkomne, trygge og som en del av «gjengen».

Hvis alle følger denne kodeksen, vil gruppens sted på Minecraft bli et godt sted å være. Vi ønsker at alle skal ha det gøy mens de spiller. Brudd på Minecraftversjonen av speiderloven vil kunne føre til følgene:

–        At lederne i gruppen tar en prat med dine foreldre om din oppførsel

–        Utestenging fra serveren

Alle som er tatt opp som speidere har gitt sitt løfte på at de skal leve etter speiderloven. For å være sikker på at alle er klar over hvilken oppførsel vi forventer av dere på Minecraft, og hvilke konsekvenser det kan få å bryte reglene, må alle som ønsker å spille på vår server avgi løfte på at de også vil følge Minecraftversjonen av loven så lenge de spiller på vår server. Dette gjør dere ved enten selv, eller sammen med foreldre skrive en epost til oss ledere. Den skal se slik ut:

Jeg, …….., vet hva som står i Minecraftversjonen av speiderloven, og lover å følge denne så lenge jeg spiller Minecraft med gruppen. Jeg vet at brudd på reglene kan føre til utestenging fra serveren.

Underskriv med ditt navn:

Eposten sendes til minecraft@nordassteinsvik.no

Opplever du at andre oppfører seg dumt i spillet, kan du sende en melding til en av oss ledere, enten i privat melding på Discord eller eposten over.