Månelys nattehimmel

Høstturen gikk i år til Mjølfjell der mange førstereis speidere skulle få føle litt på å bære med seg alt de trenger på tur. Målet er å strekke litt på grenser og se at en klarer mer enn en tror

Turen varte fra 2. til 5 oktober. Vi reiste opp på Mjølfjell og overnattet på hytten fra fredag til lørdag. Planen var å lage seg en god og kraftig frokost med eggerøre og bacon, men veien til Mjølfjell laget eggedosis av eggene så det ble bare bacon og pølser.

Lørdag ble det trent på oppsetting av telt, gjennomgang av sekker, og pakket felles utstyr. Vi var klare til å dra ca kl 12 og fraktet alle sekker så lagt veien gikk. Herfra måtte alt bæres og noen var sikkert glade for at de lot alt de ikke trengte ligge igjen i hengeren.

Etter et par timer kom vi frem til den planlagte teltplassen. Noen begynte å sette opp telt, mens andre gikk ned igjen for å hente et par gjenglemte ting.

Etter hvert var det blitt etablert en flott liten leir med 5 telt tett i tett (sånn ca). Da var det tid for middag og på menyen stod det hjemmelaget Ragu med pasta. Oppskrift finner dere her.

Matlaging på primus er alltid en utfordring og ragu skal koke leeenge. Det ble omsider mat og de fleste syntes det smakte riktig godt. Når høsten nærmer seg begynner det å mørkne tidligere og det ble ikke så sent før i sovnet. Vi ble liggende i teltet og høre på vinden som rusket i duken. Vi har gode telt som står stødig og været høres alltid verre ut inni teltet enn utenfor.

Søndag stod vi opp i 8 tiden og laget frokost. Nå stod havregrøt med syltetøy og sukker på menyen. Ikke alle var like glad i det så de fikk spise skiver. Etter frokost skulle vi på tur oppover i fjellet. På veien mistet vi stien men fant en flott snøhule med innlagt dusj. Alle speiderne måtte utforske den før vi gikk videre til toppen.

Tilbake i leiren ble det frysetørret middag. Det var mye spennende å utforske rundt leiren så tiden fløy og til kvelds laget i pannekaker. Når en ikke har kunstig lys faller en tidligere til ro og snart var det bare vinden å høre. Denne natten kom det også mye regn, men teltene holdt stand så ingen ble våte.

Mandag morgen klarnet det opp og vinden løyet. I dag ble det havrepannekaker og rester til frokost. Teltene ble tatt ned og sekkene pakket før vi dro tilbake til sivilisasjonen. Alle speiderne ville bli en dag til, men slik ble det ikke denne gangen.

Takk for turen!