Påskeoppdrag

Da er påskeferien i gang, og påsken nærmer seg, men det er ingen grunn til at man må ta ferie fra speideraktiviteter. Få heller med deg hele familien på en ekte speiderpåske! På nettsidene til forbundet, altså KFUK-KFUM speiderne nasjonalt, ligger det forslag til mange speideraktiviteter og merker man kan ta nå når det er påske. I tillegg vil de legge ut et eget påskeoppdrag på facebook. Her kommer litt informasjon om vårt påskeoppdrag, forbundets oppdrag og andre påskeaktiviteter vi anbefaler.

Påskeoppdrag: Lag påskeeggjakt

Påskens speideroppdrag er å lage en påskeeggjakt, inne, eller ute, for resten av familien. Bruk koder og gåter for å fortelle hvor påskeeggene er gjemt, eller lag et kart som viser vei til påskeegget.

Forbundets aktiviteter:

Her ligger en link til nettsiden der forbundet har samlet sine forslag til påskeaktiviteter, og andre nyttige ressurser. Verdt en kikk. https://kmspeider.no/aktuelt/paskeaktiviteter-for-familien-article14919-870.html

Noen av oppgavene deres presenterer vi her:

Oppdrag 2: Familien Speidersens påskeeggjakt

6. april starter forbundets påskeoppdrag. Her følger vi familien Speidersen i deres påskeeggjakt. Hver dag frem til 10. april kommer en ny oppgave, som gir deg et tall! Klarer du å løse gåten om hvor påskeegget er gjemt???

Oppdraget passer for alle i familien, både speidere og ikke-speidere, og kan gjerne løses sammen. Kanskje vil du utfordre naboene dine til å løse oppdraget, også? Løser du oppdraget, kan du bli med i trekningen av Få med deg hele familien på en ekte speiderpåske flere fine premier. Oppgavene legges ut, og du finner mer info her: https://www.facebook.com/events/1985630128247987/?active_tab=discussion

Bilde fra Forbundets sider

Påskefres

Forbundets påskefres består av 48 morsomme utfordringer. Du bestemmer selv hvor mange du vil gjøre, men klarer du 15 i løpet av påsken kan du bli med i trekningen av en flott premie. Kanskje vil du utfordre noen andre i søskenflokken eller patruljen din, og se hvem som klarer flest? Har du spørsmål om hvordan du løser noen av utfordringene kan du bruke nettet, speiderhåndboken eller spørre en eldre speider/speiderleder! Utfordringene finner du her: https://kmspeider.no/aktiviteter/paskefres-article14882-871.html

Påskemerker

Er du typen som elsker å ta merker? Har du lyst på et til merke på speiderskjorten? Nå har du muligheten til å ta påskemerke i løpet av påsken. Dette kan du få gratis fra forbundet om du bestiller innen 26. april.

Slik ser familiespeiderne sitt merke ut:

Familiespeidere har et noe enklere merke. For alle andre aldersgrupper, (oppdagere 1-2. kl, stifinnere 3-4. kl, vandrere 5-10. kl, og rovere, fra 10. kl) er det noen obligatoriske oppgaver, som å delta på påskeoppdrag og påskefres. I tillegg er det en valgfri oppgave som må gjøres for at du kan få merket.

Så hva venter du på? Sjekk ut hva som er kravene for din aldersgruppe og få mamma eller pappa til å bestille merket når du har gjort alle kravene!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *