De neste ukene vil vi holde patruljemøter på Minecraft i den vanlige speidermøtetiden om onsdagene. Etter stor interesse har vi besluttet å kjøre patruljemøte også onsdag i påsken. Under patruljemøtene vil speiderne få ulike oppgaver i patruljene sine. Vi har foreløpig 4 patruljer, og om flere vil hive seg med, så gi beskjed, så fikser vi en patrulje til dem. Man trenger Minecraft – Java Edition for å kunne være med å spille.

Vi forbereder oss på leir mens vi venter…

Møtene vil foregå omtrent som dette:

17.50 Alle som skal delta på møtet logger inn på Discordserveren vår. Her registrerer alle at man er kommet, ved å skrive navnet sitt + brukernavn på minecraft i patruljechatten som tilhører din patrulje. Slik kan alle se hvem som er i patruljen. Har du ikke patrulje, gir du oss en lyd i felleschatten – speidermøte skriftlig. Når man har registrert seg i patruljen, legger man seg selv inn i speidermøte muntlig, og skrur av mikrofonen sin (ved å trykke på ikonet av en mikrofon i nedre venstre hjørne, så det kommer en strek over). Når alle er klar, kommer det felles beskjeder fra leder om dagens møte.

Ca. 18.00 Når beskjeder er ferdig, går alle til sin patrulje, og legger seg selv inn i patruljens stemmechat i Discord. Vi åpner patruljeverdenen på minecraftserveren og speiderne kan gå inn og begynne på dagens oppgave. Noen oppgaver går over flere møter. Patruljefører, den som står øverst på listen, har ansvar for at alt går greit for seg mens patruljemøtet pågår. I tillegg er noen ledere tilgjengelige og sjekker innom for å se hvordan det går med de forskjellige patruljene.

Kl. 20.00 avslutter vi møtet. Da logger alle seg av minecraft, og patruljeverdenen stenges til neste møte. Vi går over på discord igjen, og inn i speidermøte muntlig for felles avslutning. Her synger vi speiderbønnen og avslutter som vanlige møter, og gir evt beskjeder for neste møte.  

Utenom møtene

Utenom møtene er det lov å være på gruppens server, i en annen verden som vil være på serveren utenom patruljemøtene. Her kan man gå inn alene, eller avtale med andre å møtes, og spille slik man ønsker. Også da kan man bruke discord til å snakke sammen, om man ønsker.

Oppførsel på vår server

Både under møtene og ellers når noen er på vår server forventer vi at de viser god, vennskapelig oppførsel, og følger visse regler. Disse finner du under Speiderloven – Minecraft Edition på denne siden, og før man begynner å spille, skal alle lese igjennom disse reglene, og sende oss en epost der de bekrefter at de har lest reglene og vil følge dem. Brudd på regler kan føre til utestengning fra server. Vi håper at dere foreldre vil hjelpe deres speidere til å lese og forstå reglene, samt sende oss epost. Det er viktig for oss at Nordås Steinsvik sin server er et godt sted for alle å være.

Hvor finner jeg informasjonen jeg trenger?

På siden Nordås Steinsvik sin server i Minecraftmenyen, finner du kode for å logge deg inn på serveren, og link til Discord. Denne, og andre sider med informasjon som kun medlemmer skal ha, har passord, dette ligger på Spondarrangementene. På siden Minetruljemøte ligger oppgaven vi holder på med nå for tiden, og oversikt over patruljene. Disse listene prøver vi å holde oppdatert, når det kommer nye medlemmer.

Kontakt

Om du har spørsmål, støter på problemer eller har noe du vil meddele, ta kontakt:

Eivind: 40246721 (alle tekniske spørsmål)

Line: 97318818/linease14@gmail.com

Du kan også stille spørsmål som direktemelding i Spond, eller Discord, når du har kommet deg inn der.